Europa amonesta a Espanya i Aragó per l’acientífica denominació del Català

Un grup de parlamentaris europeus han recolzat l’informe elaborat per l’Intergrup de Llengües Regionals i Minoritàries en el qual s’acusa a l’estat espanyol i al govern aragonès d’incomplir els seus compromisos subscrits a la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries de 1992.

A la carta, dirigida al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ia la presidenta d’Aragó, Luisa Fernanda Rudi, s’inclou una severa crítica al gairebé nul desplegament de la Llei de Llengües aprovada a Aragó fa gairebé dos anys ja l’ambigua i confusa denominació que el nou text presentat pel govern aragonès actual fa del català que es parla a la zona oriental d’aquesta regió. L’informe qualifica aquest fet d ‘”error científic de greus conseqüències jurídiques i de política lingüística.
Segons informava ahir el diari Laq Demà​​, de Lleida, la carta informe està signada pels dos vicepresidents de l’Intergrup de Llengües Minoritàries del Parlament Europeu, François Alfonsi i Csaba Tabajdi, i entre els europarlamentaris hi ha els socialistes espanyols Raimon Obiols, Núria Badia i Cuchet, Inés Ayala, i Teresa Riera, el convergent Ramon Tremosa i Balcells; Izaskun Bilbao, del PNB, Raúl Romeva de L’Esquerra i Ana Miranda, dels Verds. Així mateix dóna suport a la moció la parlamentària del PP europeu, Edit Bauer.

Deixa un comentari