Mort de Julieta Agustí, codirectora del Centre de Titelles de Lleida

 

Lo divendres passat va morir , en un accident de tràfic, venint  d’una representació a l’Ampolla de Mar, prop de Llardecans,  Susana Agustí, codirectora del Centre de Titelles de Lleida, tota una vida entregada a la gestió de món de les titelles. Com a coordinador del Projecte d’Animació a la Franja “Jesús Moncada” vaig  poder organitzar amb ella la representació de versions, per a  mi memorables, de “Hansel i Gretel” i de “Els músics de Bremen”, de les que van poder gaudir alumnes dels centres escolars de Fraga, Saidí, Altorricó, Maella, etc.

Julieta va anar a estudiar, des de la seua Lleida natal a Barcelona on va fer Psicologia. Però es va creuar en el seu camí el que aviat seria el seu marit i company d’aventures titellaires, Joan Andreu Vallvé. Junts van tornar a Lleida i allà, en un espai cedit per la Diputació Provincial al barri de  La Caparrella, van crear la primera seu estable del Centre de Titelles de Lleida, lloc d’aprenentatge i de projecció professional d’un munt de titellaires de Lleida i el seu contorno. Posteriorment, a partir de 1990, des del  Centre de Titelles, Julieta i Andreu començaren  a organitzar la Fira de Teatre de Titelles de Lleida, al voltant de la Fira lleidatana de maig,  que s’ha convertit en un referent internacional on han passat  muntatges, grups i autors de tot el món d’aquesta especialitat teatral.

Julieta, l’estimem i valorem la teua tasca i la teua alegria i entusiasme. Una abraçada molt forta des del món de l’activisme cultural  i el teatre d’animació de l’Aragó i la Franja que coneixíeu tan be, al teu company, Andreu Vallvé, als vostres fills, que continuen la vostra trajectòria artística,  i a tots els companys components del Centre de Titelles.

Deixa un comentari