Lo Cinca es vestí de colors i piragües en el seu vintè Descens Internacional

DESCENS 4

FOTO: Elena Cebrián

Més de 700 piragüistes (770  segons la organització) participaren en el XX  Descens Internacional del Cinca, amb sortida a Fraga,avituallament a Torrent i arribada a Mequinensa, 19 kilòmetres en total. D’ells,  dos cents ho van fer en la modalitat professional o competitiva i la resta en la modalitat “popular”. Gent de totes les edats, sexe i condició inundaren la zona del Parc Fluvial de Fraga donant una dinàmica pinzellada de color, il·lusió i alegria a l’esplanada que voreja el Cinca. Els organitzadors, des de una furgoneta  proveïda de megafonia,  van llegir les normes de participació i una paradeta de taules i cavallets subministrava aigua, paraguaios i mulladeros als participants.

Abans de la primera proba  es va seguir per tots los assistents un respectuós minut de silenci per les víctimes dels atacs terroristes de Barcelona i Cambrils.

Després de la sortida de la carrera de competició, que la van guanyar els palistes Raimon Gastaldo y Pol Busquets , del Club Natación Banyoles, en un K-2, los regidors d’Arriondes (Astúries) Álvaro Palacios y Estefanía Sánchez van encendre el coet que donà la eixida als participants amateurs, dins dels diferents actes d’agermanament entre els Descensos Internacionales del Sella y del Cinca que es van celebrar a Fraga i Mequinensa  durant tot el cap de setmana i que van començar el passat 4 d’agost  en la localitat asturiana.

Dins de la modalitat competitiva, la segona plaça va ser per al K-1 de l’argentí Sebastián Jocano de “La Pobreta” Choele Choel, que també va prendre la sortida en el LXXXI Descens Internacional del Sella, a una mica més d’un minut de l’embarcació guanyadora. La tercera plaça la va obtenir el K-2 de Manuel i Víctor Craviotto del Sícoris Club de Lleida.

Pel que fa a clubs s’ha registrat una de les participacions més altes amb 31 equips, 4 internacionals provinents d’Argentina i França. El Monkayak Hiberus, el club amb un major nombre de participants amb 18 embarcacions i 25 palistes, s’ha emportat la victòria en la modalitat per equips seguit del Centre Natació Helios  de Saragossa i del Club Piragües Villaviciosa “El Gaitero”.

DESCENS 1

Gastaldo i Busquets, los guanyadors

DESCENS 3

Fotos: E. Cebrián,

DESCENS 2

 

 

1 comments on “Lo Cinca es vestí de colors i piragües en el seu vintè Descens Internacional

  1. Retroenllaç: Lo Cinca es vestí de colors i piragües en el seu vintè Descens Internacional | Mas de Bringuè - La Franja

Deixa un comentari