Les xeres apaivagaren el fred a les festes de Sant Antoni a Saidí

festes-san-anton-2

Les festes d’hivern a Saidí començaren enguany el divendres amb la tradicional encesa de fogueres repartides en punts estratègics de la localitat.

El fet de que el dia 17, festivitat de Sant Anton Abad, caigués en dimarts, va detraure  una mica l’assistència de gent resident fora del poble però no va impedir que la pujada a l’ermita  estès  bastant animada i al repartiment dels típics “bollos beneits hi acudix molta gent. A la cerimònia religiosa hi va assistir el bisbe de Barbastre –Monsó Ángel Javier Pérez Pueyo.  La presència de carrosses va ser menor que altres anys, tan sol el  Club Ciclista Saidí  i la oficial de la Comissió de Festes van mantindre enguany la seua participació.

El diumenge va hi haver un dinar popular al poliesportiu  on van assistir vora de  400 persones. Un parell d’hores més tard, va actuar al mateix espai  la orquestra de l’Associació “Oliver- Soler Casabon” de Mequinensa formada per alumnes, en la majoria molt joves, de la Escola de Música d’aquesta localitat. Van deler l’auditori amb versions simfòniques i cantades de conegudes peces d’autors i grups com ara Leonard Cohen, Alaska, Nino Bravo, Abba, etc.

I així, entre xeres i balls, revista,  activitats per als xiquets, xocolatades i campionats de ping-pong, futbolí, etc. , van transcórrer els quatre dies de festa que donaren una mica de caliu, descans i diversió al que s’espera un llarg hivern.

 

El bisbe de la diòcesi de Barbastre Monçó beneint la ermita.festes-san-anton-1

5 comments on “Les xeres apaivagaren el fred a les festes de Sant Antoni a Saidí

    • No el vai sentir perquè estava fora de l’ermita durant tota la cerimònia i quan va aixir per a beneir los murs de l’ermita tan sol va sonriure i tirar aigua. Però jo també m’imagino en quina llengua va deure d’emprar allà adins, je, je.

  1. Retroenllaç: Les xeres apaigavaren el fred a les festes de Sant Antoni a Saidí | Mas de Bringuè - La Franja

  2. Felicitats pel teu blog, Mario. Només te volia fer una petita correcció: “apaigavaren” haurie de ser “apaivagaren”, tot i que me pregunto si aquesta forma verbal (pretèrit perfet simple, en comptes de “van apaivagar”) és la més utilitzada a la Franja…

Deixa un comentari