Bon temps i molta animació a les festes d’hivern de Saidí

Foto antiga de la pujada a l'ermita

Foto d’una pujada al Sant de final dels anys 40, recollida i difosa estos dies pel grup de recerca local “Fem Memòria”

Les tradicionals festes d’hivern de Saidí, dedicades a la figura de Sant Antoni Abat,   es van celebrar durant aquest cap de setmana en un clima de gran participació, sol abundant i  unes temperatures moderades, amb les fogueres distribuïdes pels operaris de l’Ajuntament en diferent punts de la localitat, enceses dia i nit i contínuament rodejades de gent que acudia a elles en busca de caliu o a rostir carn, embotis o sardines.

Encesa oficial de la foguera 1

FOTO: Mario Sasot

Lo dijous 16 va tindre lloc la tradicional encesa de la primera foguera a l’avinguda San Antoni Abat a càrrec de l’alcalde la vila, Marco Ibarz,que comptà amb la participació dels xiquets de l’escola del poble amb frases i cançons al·lusives al dia i al patró del poble. Lego a la nit, a l’entorn de la foguera del Poliesportiu hi hagué repartiment d’entrepans de llonganissa i sardines que cadascú es coïa a la brasa al gust, seguit de l’actuació a l’interior del grup de pop-rock “Sin aliento” y la discomòbil “Fair play”.

Divendres, dia del, Sant aparegué amb un sol radiant i una temperatura benigna, la qual cosa invità al personal a pujar massivament a l’ermita acompanyant  les carrosses municipal i de les penyes, seguits de la rondalla i els cantadors del grup de jota local “San Anton”, que també va participar en la celebració de la missa baturra i el posterior repartiment del pa beneït a l’interior de l’ermita.

La carrossa dels indis

Carrossa infantil dels “indis”  (FOTO: Marta Pelay)

                       

Joteros en la plaza

Dos joters de la Rondalla San Anton (Foto: Marta Pelay)

Una carrera de BTT organitzada pel club ciclista Saidí, un partit de futbol entre el CD Saidí i el Atlético Binefar, activitas lúdiques i jocs de taula per a  petits i grans, i ball amb les orquestres Tarantella i Fania completaren els actes previstos divendres i dissabte.

Lo diumenge va cloure la festivitat de Sant Antoni amb un dinar popular proveït pel grup Pastores al que van assistir més de tres-centes persones, amenitzar pels acords de la Orquestra Mediterrània.

Menjar popular

Menjar popular. Foto: Màrio Sasot

 

 

By masdebringue Posted in CULTURA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s