Saidí, capital de l’Slackline

img_0866

Les piscines de Saidí han estat, per tercer estiu consecutiu, el marc i punt de trobada d’una activitat, l’slackline (acrobàcies sobre corda fluixa, en aquest cas en un medi acuàtic) ) que cada volta té més practicants i seguidors arreu del món.

Enguany, durant els dies 16 i 17 de juliol, alguns dels millors slackliners d’Espanya, Europa i Amèrica, recent vinguts del campionat internacional que va tindre lloc a Vigo una setmana abans, es van donar cita a la nostra vila entre desenes de participants i espectadors , en un ambient relaxat i distès, aportant a les piscines i els carrers de Saidí un xic més d’alegria, color i  bon rotllo.

Els salts mortals (i caiguda de nou sobre la corda, que té mèrit), els tira bussons i altres diabòliques acrobàcies, van fer les delícies de petits i grans presents a les  piscines  i alguns joves s’animaren a imitar els professionals, en cordes col·locades a mig metre del terra a la gespa de les piscines.

L’slackline és una pràctica artística- esportiva que té ja una certa arrel a les ciutats grans de la península com Madrid i Barcelona, però també en algunes ciutats més reduïdes com Vigo. Tolosa, Lleida i León. Els principals esdeveniments i trobades que es celebren per la península són el Mulafest (Madrid),WTF de Tolosa i el Vigo Street Stuns.

És un esport que encara no gaudeix d’organitzacions oficials (Federacions nacionals, regionals o internacionals, ni mol menys reconeixement olímpic) i continuen sent les xarxes socials les que mantenen connectats i informats als seus afeccionats sobre convocatòries i celebracions de meetings oberts com el de Saidí.

Per al saidinès  Miguel Ángel Pascual (Michel), l’ànima organitzativa de la trobada d’Slackline al seu poble, la filosofia que rau sota aquesta activitat “és un estil de vida lliure, estimar l’adrenalina i l’aventura  i tindre un gran amor a la natura. A més és molt barat de practicar i accessible a tot lo món”.

Quant a altres esports vinculats a aquest, Michelle ens assenyala el Trickline, watterline, l’escalada, el BM-X (bicicleta d’alta muntanya), i similars. “Una corda entre dos arbres o postes, igual es pot posat a la vora d’un llac, a la platja, com ho fan al Brasil, en mig d’un riu o damunt d’una piscina, com ací” – explica Pascual.

Malgrat la seua joventut, aquestes pràctiques ja tenen els seus líders i campions mundials, com Pedro Rafael Marques, guanyador del Mundial de Brasil 2015;  Nico Aimone y Abraham Hernandez de Chile, guanyadors en el mundial de Vigo 206; Ezequiel Troncoso i Emi Gimenez, de Argentina; Lyell Grunberg d’Alemanya, o els espanyols Diego Franco, Mikel Ros, Adrian Isla, Bruno Toso, Lucho Mora…Molts d’ells van passar durant  el cap de setmana per les instal·lacions de les piscines municipals de Saidí.

Unes setmanes després es va fer una trobada semblant  a  les piscines de Villamayor (Saragossa).

Miguel Ángel Pascual desitjaria que les institucions locals i provincials “es mullessen més i donessen més suport econòmic i logístic a aquesta cita anual perquè el Saidí Slackline Meeting  acabe sent una referència nacional entre la gent que segueix aquesta activitat.

Los img_0898

Los xiquets i principiants també van tindre espai a la Trobada de la corda fluixa de Saidí. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s