Cinc “joteros” de Saidí, a la trobada de rondalles de El Pueyo de Santa Cruz

Pueyo 2

El passat 14 de maig va tindre lloc a la localitat migcinquenya de Pueyo de Santa Cruz, vora Monsó, la III Trobada d’agrupacions de música i balls tradicionals, on van acudir, a més de l’entitat amfitriona,  grups procedents de Monsó, Bellver de Cinca, Almúnia de San Juan, Esplús o Altorricó.

També van estar presents cinc persones de Saidí: Antonio Pascual i Tere Casado, procedents de la Rondalla de Bellver; dos  membres de la rondalla de Sant Antoni Abad  de Saidí: Raquel Escalona i Màrio Sasot, i el cantant de la rondalla d’Esplús, Juan Luis Teixidó.

Tots ells van estar  invitats pel coordinador de la Rondalla del Pueyo, José Miguel López Puy i pel  director de les rondalles de Saidí i d’Esplús entre altres,  Miguel Ángel  Gervás.

L’ambient va ser molt cordial, familiar i festiu. La reunió va començar amb un sopar d’alforja, on cadascú va portar diferents viandes de casa formant una  exquisida mescla d’embotits, truites, amanides, musclos, croquetes, etc., que van fer les delícies de tots los assistents. L’organització va aportar les vegudes els postres i els cafès.

Per a trencar el gel, els organitzadors van fer una tanda de lliurament de premis simbòlics i entre ells van tindre el detall de fer pujar a l’escenari i donar la benvinguda a la festa  als “cinc de Saidí”, alguns dels quals participaven per primera vegada en aquest tipus d’encontre.

A continuació van començar a pujar a l’escenari les diferents agrupacions musicals , que van fer dançar sense donar un respir al més d’un  centenar de balladors i balladores de totes les localitats invitades. La festa va continuar, amb música enllaunada  amb el  bar del pavelló obert  fins vora les tres de la matinada.

Pueyo 3  Los “Cinc de Saidí”: De surda a dreta: Tere Casado, Antonio Pascual (Charles), Juan Luis Teixidó, Màrio Sasot i Raquel Escalona.

 

One comment on “Cinc “joteros” de Saidí, a la trobada de rondalles de El Pueyo de Santa Cruz

  1. Retroenllaç: Cinc “joteros” de Saidí, a la trobada de rondalles de El Pueyo de Santa Cruz | Mas de Bringuè | La Franja

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s