Surt el número 120 de Temps de Franja

Portada TDF 120 Joan F. Mira
Punctualíssimament, el 2 de gener, va sortir el número 120 de l’edició en paper de Temps de Franja, una meritòria feina de gairebé 14 anys compartida per les associacions editores, els seus socis, suscriptors, col·laboradors i lectors, units pel desig de mantindre un mitjà estable d’expressió en català per a tota la Franja. Aquest número ret homenatge a l’escriptor, antropòleg i activista cultural valencià Joan Francesc Mira, a través d’una sucosa entrevista feta per Berenguer de Mussots, on el president d’Acció Cultural del país Valencià, lamenta “l’estupidesa” d’alguns sectors polítics valencians, balears i franjolins, “que pot acabar amb la nostra cultura i llengua comunes”.

També espot llegir en aquest número un resum d’unes jornades sobre la Guerra Civil celebrades a Queretes, a càrrec de Carles Sancho, la iniciativa de la casa Ferrero Rocher, d’apropar el seu habitual glamour a la localitat matarranyenca de Vall-de-roures, col·laborant amb la seua il·luminació; i un interessant article d’opinió de la professora i investigadora ribagorçana Glòria Francino Pinasa reflexionant sobre la vellesa als nostres pobles. Per cert que la mateixa Glòria és objecte d’un perfil biogràfic a la Galeria de Personatges escrita per Carme Messeguer.
A les pàgines del Baix Cinca hi ha un interessant reportatge de denúnica de les actuacions que ha fet a les marges del Cinca a l’alçada de Fraga, arrasant part de la vegetació del riu.
Finalment (last but not least) no podem deixar de ressenyar l’esplèndid treball coordinat per Artur Quintana al ja prestigiós Suplement Cultural de la revista “Styli locus” dedicat a l’any Salvador Espriu. Els dos propers números de l’Stily locus, estaran dedicats al nostre poeta franjolí i matarranuenc, Desideri Lombarte, al complir-se en aquest 2014 el 25é aniversari de la seua mort.
Felicitats per aquests 120 múmeros en paper de Temps de Franja (a més una desena d’edicions en digital). Ànims i endavant!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s