Presentació a Saragossa del número 3 de la revista “Crisis”

Presentació del número 3 de la revista Crisis al Teatre Principal

Presentació del número 3 de la revista Crisis al Teatre Principal

El passat dimarts, 24 de setembre, es va presentar al vestíbul del teatre Principal de Saragossa el número 3 de l’edició en paper de la revista de crítica cultural Crisis, editada per l’associació Erial Edicions. Davant la presència d’una vuitantena d’assistents, diferents responsables i redactors d’aquesta revista semestral donaren les claus dels diferents continguts d’aquest tercer número. Fernando Morlanes, director de la publicació i president d’Erial edicions, recordà dos persones recentment desaparegudes a les quals aquest número tributa un sentit homenatge: el dramaturg i director escènic Mariano Cariñena, fundador de les companyies Teatro de Cámara i Teatro Estable, entre altres, i Toñi Olaverri, cofundadora de la Llibreria de Dones de Saragossa, un instrument pioner de l’important moviment feminista que es desenvolupà en aquesta ciutat des dels anys 70 i 80.

Eugenio Mateo va fer un breu repàs dels articles inclosos en l’apartat monogràfic dedicat, en aquesta ocasió, als conceptes de fantasia i fantasmes .
El periodista i escriptor Juan Domínguez Lasierra ressaltà la figura de dos escriptors que apareixen a les pàgines de la revista: el poeta Rosendo Tello, del qual van llegir uns poemes seus fets expressament per a aquest número els col•laboradors de Crisis Mariano Anós i José Tomás Martín Remón, i de l’escriptor, traductor i professor Paco Úriz.
L’artista plàstic Sergio Abraín i Pilar Catalán recordaren els debats sorgits a la taula rodona “Art i noves tecnologies” que organitzà Erial Edicions fa uns mesos i que continuaran en unes Jornades Universitàries, en col•laboració amb el grup Riff Raff de la Universitat de Saragossa els dies 22,23 i 24 d’octubre.
Finalment, el professor d’aquesta Universitat i membre del grup Riff Raff considerà “un èxit, modest, però èxit, a la fi”, l’evolució i el nivell de qualitat i pes intel•lectual aconseguit per la revista amb aquest tercer número i mostrà la seua confiança i seguretat de que aquest nivell anirà creixent en el futur.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s