José Luis Lasala obre el seu cor i el seu art als Amics de l’Andalán

Lasala23Foto de família. J.L. Lasala rodejat dels professors i amics de l’Institut Andalan davant d’una de les seues obres al finalitzar la visita.

MEMÒRIA TRENCADA

El passat dissabte, 26 de gener, un grup de més de 25 persones, convocades per l’Associació d’Amics de l’IES Andalán, vam assistir a una emotiva i irrepetible visita a l’exposició “La memòria trencada” que recull la més recent obra plàstica del pintor José Luis Lasala, presentada per ell mateix.
La mostra, que es pot veure al Museu Camón Aznar de Saragossa fins el 10 de febrer, recull la producció realitzada per Lasala en aquests dos últims anys, que coincideixen amb els de l’absència de la seva dona, Angelines Royo, morta després d’una ràpida i cruel malaltia.
El dolor, el buit, la tristesa i l’abatiment que va produir, i produeix, en José Luis aquesta absència, és el que l’autor ens va fer veure durant la contemplació dels 18 llenços i aquarel·les, esgarrades com un crit i contundents com cops de maça, a través d’una explosió de traços, llums, ombres i colors.
Al llarg del seu dolorós recorregut per les obres, Lasala va desgranar un relat esquitxat d’anècdotes de les vivències familiars que van motivar els seus temes i ens va revelar algun dels seus “trucs” per aconseguir difuminar els seus colors mitjançant tècniques d’arrossegament de materials, etc. De vegades, el relat s’interrompia abruptament pel ofec d’una llàgrima sobrevinguda, una imprevista pausa dramàtica forçada per una emoció incontenible.
Gràcies, José Luis, per transmetre’ns el teu art … i molt més.

Lasala17

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s