INTERCANVI D’ALUMNES AMB FINLANDIA

Els alumnes i lña professora Avellán al peu de la Catedral Luterana de Turku

Vint i tres alumnes de segon de Batxillerat de l’IES “Andalán” de Saragossa han fet un viatge d’Intercanvi amb alumnes de Batxillerat de l’Escola Normal de Turku (Finlandia). Com a ex profe del centre que ja havia coordinat un Comènius amb aquest mateix centre fa quinze anys, i  per a ajudar-los a manegar-se en aquest país, que és com la meua segona pàtria (je, je) los hai acompanyat aprofitant l’avinentesa de que hara feia quaranta anys que vaig anar pre primera vegada allà a estudiar finès (quina ocurrència!).

L’experiència crec que ha sét força interessant i prou enriquidora per als alumnes, que han vist altres formes de viure al si de les famílies fineses  i altres tipus de funcionament de  l’ensenyament a l’escola. Els ha sorprés com els alumnes nòrdics compatibilitzen la responsabilitat a l’hora de l’estudi amb el relaxament de les formes a l’hora d’estar dins de l’aula, amb els walkman i els mòbils damunt de la taula, treballs en grup, activitats més interactives a l’aula.

Us passo les dades del blog que ha elaborat la professora de l’Andalán, Reyes Avellán,  responsable de l’activitat, que també hi va ser allà. Us recomano entrar, directament, al “Diario de viaje”-

http://zaragozaturku.blogspot.com.es/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s