Prohibició del català a l’IES de Vall-de-roures

La consellera d’Educació, Cultura i Esports va dir, quan va presentar i defensar la nova llei de Llengües, que les classes de català no es treurien mentre hi hagués demanda dels pares. El català, quedaria, doncs, com una llengua extrangera més. Però en cap cas va parlar de prohibir-la. Hi ha instituts que tenin optatives com Italià, alemà, a part de francèsi i/o anglés. Això són opcions dels centres.
És acollonant que la representant i difussora d’una llengua i una cultura com la francesa, associada tradicionalment a la racionalitat i al progrés, hague emprés una campanya de prohibició com aquesta.

I al CRA Tastavins, que agrupa les escoles de Pena-roja, Montroig, Torredarques, etc. ja han començat  a anomenar LAPAO la assignatura de Català als cursos impars (primer,  tercer, cinquè) on es comença a aplicar la LOMCE, impartida per la mateixa mestra que farà Català (de moment amb eix nom) als alumnes voluntaris de segon, quart i sisè). L’ofensiva continua.

Lo Finestró

Notícies d’última hora

Segon fonts coneixedores del tema, demà dilluns hi ha prevista una visita de la inspecció de Terol a l’IES de Vall-de-roures per informar de la prohibició de fer català al centre, perquè és il·legal.

La estupidesa no deixar de créixer. O es mobilitza la gent o la batalla contra l’extermini del català està perduda.

View original post

By masdebringue Posted in CULTURA

Deixa un comentari